Projectbegeleiding en Procesoptimalisatie

Binnen Stenden Hogeschool worden er verschillende onderzoeksprojecten uitgevoerd, in samenwerking met Stenden PRE, GreenPAC en centre of expertise Smart Sustainable Industries. Het gaat om onderzoeken die bijdragen aan concrete vraagstukken vanuit het bedrijfsleven.

Onderstaand een aantal voorbeeldprojecten:

Bioklapbrug WILDLANDS, Adventure Zoo Emmen

Met dit project is een biocomposieten sandwich brugdek ontwikkeld voor het nieuwe dierenpark in Emmen, dat bestaat uit natuurvezelversterking met bioharsen. Partners als Machinefabriek Emmen, DSM Resins en AkzoNobel werkten samen binnen dit project.

Zelflerende productieprocessen Philips Scheerapparaten

Philips in Drachten produceert scheerapparaten en scheerkoppen, is koploper als het gaat om Lean Manufacturing en nauw verbonden bij de Roadmap ‘Smart Industry’. Samen met anderen doet Philips continue onderzoek naar de meest effectieve productiemethoden. Een volgende stap is om de productieprocessen zelflerend te maken, zodat het systeem autonoom kan reageren op eventuele fouten in het proces.

Van product- naar procesmeting: voorspellen productkwaliteit

Met dit WCCS-werkpakket wordt door Fokker Aereostructures en Stenden Hogeschool een innovatieve methode ontwikkeld om procesbewaking van productie in de klein serie fabricage mogelijk te maken, om zo tot een voorspelbare productkwaliteit te komen. Daarbij wordt gestart met het inzichtelijk maken van de proceskarakteristieken van een complex geautomatiseerd bewerkingscentrum.

Wireless headsets Dopple

De wireless headsets van Dopple uit Emmen, worden in Maleisië handmatig geassembleerd. Dit wordt steeds lastiger vanwege de miniaturisering van de onderdelen die erin zitten. Binnen deze pilot wordt een automatische assemblagelijn ontwikkeld. Deze lijn wordt in Emmen opgesteld, en dat komt mooi uit. Omdat nieuwe versies elkaar steeds sneller opvolgen wil Dopple het liefst dicht bij huis testruns kunnen draaien zodat men de maakbaarheid van producten goed kan bewaken.

Contact

Heeft u vraagstukken binnen uw bedrijf? Bent u benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden van Stenden Hogeschool als kennisleverancier? Informeer dan bij Harm-Jan Bouwers, programmamanager Stenden Hogeschool, via harm-jan.bouwers@stenden.com of 06-81705191.

Nieuws

Uitnodiging Expertmeeting Inductielassen | Vallen en opstaan tijdens processen van innovatie

Uitnodiging Expertmeeting Inductielassen | Vallen en opstaan tijdens processen van innovatie

05 november 2018

Tijdens de WCCS-expertmeetings krijgt u inzicht in de behaalde resultaten binnen het programma. Heeft...

Lees meer

Meld je aan voor de ‘What the Composites!’ hackathon

30 augustus 2018

What The Hackathon + Composieten = What The Composites! Composieten zijn de nieuwe superhero’s...

Lees meer

Uitnodiging Expertmeeting: Snel lassen van grote lengtes

22 mei 2018

Op donderdag 7 juni organiseert World Class Composites Solutions een interessante Expertmeeting over snel lassen...

Lees meer
Meer nieuws